UV Kullanım Alanları

Eylül 4, 2020 Yazar admin 0

Asansör

Asansörler insanların dar alanda birbirlerine yakın mesafede bulundukları mekanlardır. Korona döneminde her ne kadar binen sayısı azalsa da asansörler virüsün bulaşma riskinin en yüksek olduğu yerlerdir. Aşağıda virüsün büyüklüğü ve havada kalma süresine ilişkin tabloda corona virüsün saatte 3mm yerçekimi etkisiyle aşağı indiği hesaplanmıştır. 10 saatte 3 cm, 100 saatte 30 cm aşağı inmektedir.

Corona virüsün büyüklüğü

Corona virüsün büyüklüğü

 

Asansörlerin her kullanımdan sonra  bir temizlikçe tarafından tüm yüzeylerinin silinmesi ve içerisindeki havanın tamamen değiştirilmesi imkanı yoktur. Ancak UV ile asansörler boşaldığında 2 dakika gibi kısa bir sürede komple sterilize edilebilmesi mümkündür. Bunun için sensörlü, insana duyarlı, güvenli CE belgesi ve corona testleri yapılmış HTL GÜNEŞ UV CABİN PRO yu öneririz.

Okullar

Çocukların olmadığı, okulun boş olduğu zamanlarda ultraviyole ışıkla sterilizasyon kolay, ucuz ve uygulanabilir bir yöntemdir.  İnsan varken çalışmayacak, çalışıyorsa da insanı algıladığında kapanacak ultraviyole sistemler mevcuttur. Akşamları öğrenciler yokken, sınıfların ultraviyole ışıkla sterilizasyonu eğitimin daha güvenli yapılması, bir önceki günden sınıflarda ve okullarda patojen kalmaması için bir çözüm yoludur ve şirketimiz bu konuda sertifikalı ürünler sunmaktadır. Sınıfların ve okulun Sterilizasyonu sadece yüzey dezenfeksiyonu ile yapılmamalı Ultraviyole ışıkla da sterilizasyon yapılmalıdır.

Okul koridorları ve okul WC leri ile öğretmen odasının da UV  ışıkla sterilize edilmesi patojenlerden korunma anlamında önem taşımaktadır.

Bilindiği üzere güneş içerisindeki ultraviyole ışıklar mikroorganizmaların DNA/RNA sındaki bağları parçalamakta ve patojenleri öldürmektedir. Güneşin girmediği ortamlarda veya güneşin olmadığı mevsimlerde ve zamanlarda bu işlemi ultraviyole ışıkla yapmak imkanı vardır. Dünya Sağlık Örgütü ve Sağlık Bakanlığı ultraviyole ışıkların insan varken kullanılmamasını tavsiye etmektedir.

 

Oteller

Otel odaları konaklayanların sık sık değiştiği, ve konaklayanların çok vakit geçirdikleri mekanlardır. Konaklayanlar öksürebilir, hapşurabilir, aksırabilir, tıksırabilir, tükürebilir. Her konaklayandan sonra havanın temizlenmesi ve düşey zeminlerin temizlenmesi imkanı yoktur. Yüzey temizliğinden sonra UV ile temizlik elzemdir.

Son araştırmalar, manuel temizlemenin çok kullanıcılı ortamlarda patojenlerin yayılmasını durdurmak için yeterli olmadığını göstermiştir. Dış kaynaklı enfeksiyonlar sadece her yıl yüz binlerce hastanın hayatını etkilemektedir. Otel odalarının steril hale getirilmesi SARS, MERS Otel odalarının steril hale getirilmesi SARS, MERSve corona virüs (COVID-19) salgınından sonra daha da önem kazanmıştır. UVC -Otel; otel odalarının kolay ve güvenli bir şekilde dezenfekte edilmesini sağlar.  UVC-Otel hastalıkların bulaşmasına neden olabilecek ölümcül patojenlerin ve yaygın enfeksiyon zararlılarının DNA’sını bozar.

Her kullanımda otel odaları kirlenir. Oda boşalınca odaya yeni müşteri alınmadan UV Sterilizatör Çalıştırılır. Oda belli süre UV ışıl işleme tabi tutularak steril hale getirilir. Böylece insanların birbirinden hastalık geçmesinin önüne geçilir. Güvenli bir şekilde konaklama yapabilmek için sizden önceki konaklayandan sonra UV ile ışıl sterilizasyon yapılıp yapılmadığını sorunuz.

Bulaşıcı hastalıkların büyük çoğunluğu insandan insana enfekte olmaktadır. Hasta kişinin temas ettiği alanlarda bu mikroplar uzun süre yaşayabilmektedirler. Sağlıklı kişilerin bu mikroplarla temas etmesi sonucunda enfeksiyon kapılmaktadır. Otel odalarında bir önceki müşteriden sonra yüzey temizliği, çarşaf değişimi gibi temizlikler mutad olarak yapılmaktadır. Ancak önceki müşterinin temas ettiği tüm yüzeylerin silinmesi imkan ve ihtimali bulunmamaktadır.

Otel odalarında tam temizliğin sağlanabilmesi için odalardaki tüm yüzeylerin her oda değişiminde dezenfekte edilmesi gerekmektedir. Bunun da fiili oda temizliğini takiben Ultraviyole Işıkla yapılması bir çözüm yolu olarak durmaktadır.

Mikroplar ve patojenler her yerde yaşayabilir, bu nedenle temizlik ve dezenfeksiyon söz konusu olduğunda her yüzeyin temizlenmesi gerekmektedir. Bu nedenle UV kaynağının odanın büyüklüğüne göre etki alanının, mesafenin ve sürenin hesabı tam sonuç almak açısından önemlidir. Bir odadaki herhangi bir nesnenin enfeksiyona neden olma olasılığının diğerinden daha fazla veya daha az olduğuna dair kanıt yoktur. MRSA 2,5 aya kadar, VRE 3 aya kadar ve C. Diff 5 aya kadar yüzeylerde yaşayabilir. Gölgeli alanları dezenfekte etmek önemlidir. Bir çalışmada, rutin oda temizlemelerinden sonra, komodin altındaki alanların% 18’inin MRSA ile kontamine olduğunu tespit etmiştir.

Otel odası kaynaklı enfeksiyonları önlemek Corona (Covid-19) dan sonra daha da önemli hale gelmiştir. Bu kapsamda çeşitli önlemler alınabilir. Tüm yüzeylerin antiseptik temizlik maddeleriyle silinmesi imkansızdır. Otel odası kaynaklı enfeksiyonların önlenmesi için önceki müşterilerden kalacak muhtemel patojenlerin UVC ile sterilize edilmesi bir çözüm yoludur.

Hastaneler

UV -Hospital; hasta odaları, yoğun bakım üniteleri, ameliyathaneler, acil servisler ve uzun süreli bakım odalarının kolay ve güvenli bir şekilde dezenfekte edilmesini sağlar. UV-Hospital hastalıkların bulaşmasına neden olabilecek ölümcül patojenlerin ve yaygın enfeksiyon zararlılarının DNA’sını bozar.

Her kullanımda hastane odaları kirlenir. Oda boşalınca odaya yeni hasta alınmadan UV Sterilizatör Çalıştırılır. Oda belli süre UV ışıl işleme tabi tutularak steril hale getirilir. Böylece Hastaların birbirinden hastalık geçmesinin önüne geçilir.

 

Hastane mikrobu nedir?

Hastaların hastanede bıraktıkları mikroplardır. 2015 yılında ABD akut bakım hastanelerinde tahmini olarak 687.000 hastane mikrobu enfeksiyonu vakasına rastlanılmıştır. Hastane mikrobu nedeniyle yaklaşık 72.000 hastane hastası hastaneye yatışları sırasında öldüğü rapor edilmiştir. Tüm hastane mikrobu enfeksiyonlarının yarısından fazlası yoğun bakım ünitesinin dışında meydana

geldiği rapor edilmiştir. Hastane mikrobu enfeksiyonları nedeniyle yaşanan can kayıplarının önlenmesi ve yapılan sağlık harcamalarından tasarruf sağlanması için hastane odalarındaki tüm yüzeylerin düzenli aralıklarla dezenfekte edilmesi gerekmektedir.

 

Yoğun Bakım Üniteleri

Hastane kaynaklı enfeksiyonları önlemek Corona (Covid-19) dan sonra daha da önemli hale gelmiştir. Bu kapsamda çeşitli önlemler alınabilir. Tüm yüzeylerin antiseptik temizlik maddeleriyle silinmesi imkansızdır. Hastane kaynaklı enfeksiyonların önlenmesi için önceki hastalardan kalacak muhtemel patojenlerin UVC ile sterilize edilmesi bir çözüm yoludur.

 

Amaliyathaneler

Amaliyathaneler en steril olması gereken yerlerdir. Ameliyathanelerin her kullanımdan önce ve sonra UV ile sterilize edilmesi gerekir. Solunum cihazlarının içi de  da hidrojen peroksit gazı ile temizlenmelidir.

 

Doktor muayenehaneleri, klinikler, diş klinikleri,

Bu alanlar da hastaların çoğunlulukla bulunduğu alanlardır. Bu alanların da sık sık boş iken UV ile sterilize edilmesi gerekir.  Bakterilerin çoğalma hızına ilişin aşağıdaki tablo bu konunun önemini daha da iyi anlatacaktır.

Açık Ofis Çalışma Alanı

Toplu çalışma ortamlarında çalışanlar aynı havayı teneffüs ederler. Saç telinin 16 da biri büyüklüğünde olan virüs havada bir saatte 3 milimetre aşağı inmektedir. 10 saatte 3 cm inmektedir. Bu da corona virüsünün uzun süre havada asılı kaldığını gösterir.  Açık ofis çalışma alanlarının ofisler boşken belli aralıklarla UV sterilizasyona tabi tutulması havata asılı olan ve düşey yüzeylere tutunmuş virüslerin temizlenmesi için bir çözümdür..

 

Toplantı Odası

Çok sayıda kişinin fikir alışverişi için sık sık toplantı odasında bir araya geldiği bilinmektedir. Toplantı salonları da havada virüsün asılı kalabileceği ve yüzeylerin daha yoğun mikroplara maruz kalabileceği alanlardır. Buraların da belli aralıklarla boş iken UV ile sterilize edilmesi gerekir.

 

Yönetici odaları

Yöneticilerin gün içerisinde randevulu ve randevusuz çok sayıda misafirleri olur. Bu nedenle bu mekanlar da sık sık kirlenir. Bu odaların da boş halde iken UV ile sterilize edilmesi gerekir.

 

Bekleme salonları:

Bekleme salonları insanların toplu halde bulundukları alanlardır. Bu alanlarda da mevcut havayı aynı topluluk solumak zorunda kalır. Virüsün havada asılı kaldığı bilinmektedir. Bu alanların da havalandırmanın yanında UV ile de sterilize edilmesi gerekir.

Kıraathane/Cafe

İnsanların toplu olarak bulundukları kapalı alanların başında kıraathaneler ve kafeler gelmektedir. Buraların da günde iki kez UV ile ışıl olarak sterilize edilmesini tavsiye ediyoruz.

 

Dinlenme tesisi WC leri

Çok sık kullanılan mekanların başında olan bu yerlerde kabin tipi tavana monte edilen UV cihazları ile sterilizasyon yapılmalıdır. Bu cihazlarda çift sensör ile hareket ve varlık sensörü ile insan varken çalışmama sağlanmalıdır.

 

Soyunma kabinleri

AVM lerin soyunma kabinleri de havası en kirli mekanlardandır. Bu alanların da tavan tipi UV ile  sık sık sterilize edilmesi gerekir.

-Ultraviole ölçüm cihazı ile  HTL GÜNEŞ UV cihazının ultraviole gücünü ölçtük. 1 metreden ve 2 metre uzaklıktan ölçüm değerlerini görüntüledik. Ayrıca gündüz vakti güneş girmeyen bir ortamda ultraviyole değerini ölçtük. Ayrıca öğle vaktı saat 13.30 da güneş tam tepede iken güneşin ultraviyole değerini ölçtük. Böylece size HTL GÜNEŞ UV ile Güneş’i karşılaştırma imkanı verdik. Ultraviyole teknolojisi güneşin olmadığı zamanlarda ve girmediği mekanlarda güneşin mikropları öldürme etkisini kullanan bir yöntemdir.

HTL GÜNEŞ UV bağımsız labaratuvarlarda corona virüsü öldürdüğü ispatlanan bir üründür.

HTL GÜNEŞ UV güvenliğinizi ön plana almış ve sizin ampulle temasınızı engellmiştir. Ayrıca siz varken çalışmaması için sensörleri bulunmaktadır.

 

Ultraviole ışıkla sadece virüsleri değil, bakteri, küf, mantar gibi tüm mikroorganizmaların DNA’sı parçalanır.

Bakterilerin uygun ortamda çoğalma hızlarını ilişkin hesaplama tablosu aşağıda verilmiştir.

 

Bakterilerin çoğalma hızı

Bakterilerin çoğalma hızı